06 54 277 388 info@dorinevaniersel.nl
Selecteer een pagina

Informatie kinderen in rouw

“Je kunt niet tegengaan dat vogels van verdriet overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken”

Deze spreuk kwam ik tegen bij Stichting Achter de Regenboog. Hij raakte mij diep vanwege mijn verlieservaring als kind. Ik weet dan ook hoe belangrijk het is dat kinderen goed ondersteund worden in het proces van verlies verwerken. Kinderen rouwen anders dan volwassenen.

Kinderen kunnen groeien door verdriet, als aan hun behoeftes tegemoet gekomen wordt. Wij spelen daar als volwassenen een belangrijke rol in. Onze eigen (onverwerkte) verlieservaringen vormen soms een belemmering om kinderen met een open hart tegemoet te treden.

Ik heb me gespecialiseerd in zowel het geven van informatie en advies als het coachen van volwassenen in hun omgang met kinderen met verlieservaringen.

Ik bied hiertoe verschillende mogelijkheden:

– Workshop “Omgaan met kinderen in rouw” biedt professionals handvatten om kinderen met verlieservaringen te ondersteunen. Workshop kan ook op locatie plaatsvinden.

– Individuele begeleiding voor professionals, die hun kennis over rouwverwerking door kinderen willen vergroten en hun rol hierin willen onderzoeken,

– Individuele begeleiding voor ouders en direct betrokkenen, die ondersteuning willen bij het omgaan met hun kind in rouw. Deze begeleiding bestaat uit het geven van informatie en het bevorderen van vertrouwen.

– Lezingen voor specifieke doelgroepen.